Štitonoša

Najčitaniji portal u Srbiji i regionu

Ginekolog zaražen sa Covid-19
ZDRAVLJE

Ginekolog iz Subotice pozitivan na korona virus

Potvrđeno da je jedan od lekara Opšte bolnice u Subotici pozitivan na korona virus. Trudinice iz Subotice upućuju se u porodilišta u okolnim gradovima.

Kliničko-bolnički centar “Dr Dragiša Mišović” potvrdio je da je subotički lekar, koji je u tu beogradsku bolnicu primljen 6. juna sa znakovima infekcije, zaražen virusom kovid 19, preneo je danas portal Slobodna Subotica.

Kako je redakciji portala potvrđeno u KBC “Dr Dragiša Mišović”, pacijent iz Subotice primljen je u tu zdravstvenu ustanovu u “dobrom opštem stanju, stabilan, afebrilan, sa dobrom saturacijom na niskom protoku“.

PCR test od 8. juna je kovid-19 pozitivan. Za 11. jun planiran je kontrolni RTG snimak i mogući transfer na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije do kraja nedelje, zbog prestanka statusa kovid-bolnice naše ustanove”, stoji u obaveštenju koje je redakcija Slobodne Subotice dobila od KBC “Dr Dragiša Mišović”.

Portal je ranije preneo da je načelnik odeljenja ginekologije i akušerstva subotičke bolnice dolazio na posao iako je imao vidne znakove oboljenja, pri čemu nije bio izolovan.

“Prema svedočenjima više kolega, 27. maja je čak uradio dva carska reza. U isto vreme, njegovo odeljenje je zatvoreno zbog toga što je u međuvremenu zaraženo troje pripadnika osoblja odeljenja za ginekologiju i akušerstvo, kao i više trudnica i porodilja, od kojih se najmanje jedna nalazi na intenzivnoj nezi u Novom Sadu”, naveo je portal.

Dodaje se da se trudnice iz Subotice upućuju u porodilišta u okolnim gradovima.

Portal je preneo i da je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban u petak rekao da u bolnici nema obolelih, dok su iz bolnice odmah potom saopštili da je troje zaposlenih obolelo, ali broj obolelih trudnica i porodilja nije saopšten.

Udruženje građana “Slobodan grad” tim povodom zatražilo je ostavku direktora Opšte bolnice u Subotici Slobodana Puškara kao i gradonačelnika Bogdana Labana.

Petar Čelik za Štitonošu o: Bodibildingu, zdravoj ishrani, pandemiji i vakcinaciji!

Izvor: Mondo.rs

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *