Štitonoša

Najčitaniji portal u Srbiji i regionu

La Liga
FUDBAL SPORT VESTI

Napokon: La Liga može da se igra svaki dan!

Fudbalska federacija Španije dozvoliće da se utakmice La Lige igraju svakog dana u nedelju da bi se sezona završila posle tromesečne pauze zbog koronavirusa, uprkos pobedi na sudu koja joj omogućava upravo suprotno.

Sud je u utorak odbio tužbu La Lige protiv vladajućeg tela španskog fudbala koje je prošle godine dobilo bitku na sudu da se utakmice ne igraju ponedeljkom i petkom, sve zbog navijača. Federacija je dan kasnije pozdravila odluku suda, ali je najavila da neće stati na put čelnicima La Lige ako žele da zakazuju utakmice svakog dana da bi se sezona završila što pre je moguće.

Čelnici dve organizacije Luis Rubijales i Havijer Tebas su dugo bili zakleti neprijatelji, ali su još prošlog meseca najavili da će zajedničkim snagama pokušati da prevaziđu krizu.

Federacija želi da iskaže zadovoljstvo presudom suda koji je odbio tužbu La Lige i naglasio da igranje utakmica petkom i ponedeljkom zahteva prethodno odobrenje Federacije. Međutim, Federacija želi da pokaže dobru volju i odradi svoj posao da bi omogućila da se sezona završi bez ikakvih problema. Zbog toga nudimo La Ligi šansu da organizuje utakmice petkom i ponedeljkom kada se sezona nastavi dok se ne završi, bez traženja ičega zauzvrat“, stoji u saopštenju vladajućeg tela španskog fudbala.

Do kraja sezone u La Ligi ostalo je još 11 kola, a ona će biti nastavljena 11. juna duelom Sevilje i Betisa. Iz same lige su istakli da poštuju odluku suda, ali da nisu saglasni sa njom, kao i da planiraju žalbu.

UEFA ima loše vesti po Crvenu Zvezdu

Izvor: Sportklub.rs

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *