Štitonoša

Najčitaniji portal u Srbiji i regionu

Tviter - 5G
POLITIKA POLITIKA U SVETU VESTI IZ SVETA

Tviter još agresivnije uklanja objave: „Ne, 5G ne izaziva koronavirus“

Društvena mreža Twitter sada još agresivnije pregleda objave koje povezuju 5G mrežu sa pandemijom koronavirusa, dodajući im oznaku gde korisnici mogu da “saznaju činjenice o Kovidu-19”.

Klikom na ovu oznaku, Twitter će vas odvesti na stranicu na kojoj piše „Ne, 5G ne uzrokuje koronavirus“. Tu se nalaze linkovi ka vestima, organizacijama za proveru činjenica i vladinim agencijama koje opovrgavaju teoriju zavere, piše Business Insider.

Dodali su i da će u potpunosti ukloniti tvitove samo kada sadrže „poziv na akciju koji potencijalno može da nanese štetu“, ali i da „neće preduzimati akcije za svaki tvit koji sadrži nepotpune ili sporne informacije o koronavirusu“. Ovo je u skladu sa ažuriranjem pravila koje je kompanija napravila u aprilu.

Ovaj trend na društvenim mrežama je opasan po vaše lične podatke VIDEO
Ponekad se oznaka koristi i kada nije u pitanju nikakvo eksplicitno povezivanje 5G i koronavirusa, ili poziv na rušenje infrastrukture. Tako je označen i jedan šaljivi tvit u kom piše „Hmmm, danas ću saznati činjenice o povezanosti 5G i korone“, a pored toga stoji čiča-gliša koji izlazi iz kuće.

Testira se 6G mreža: Teorije zavere usporavaju 5G

Izvor: B92, THE VERGE

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *